RECEPTEN en IDEETJES

zedelgem

REGELMATIG VERSCHIJNT HIER EEN NIEUW RECEPTJE


Pasta met gebakken gehakt, kruidenkaas en groene groenten

Benodigdheden voor 3 à 4 personen

  • 600 gr gehakt
  • 400 gr taggliatelle
  • 1 broccoli
  • 200 gr peultjes
  • 100 gr fijne boontjes
  • 2 ajuinen
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr volle melk
  • Een handjevol vers gesnipperde peterselie
  • Ina Paarmans Garlic&Herb kruiden en de Rozemary kruiden
  • peper en zout
  • Boter en olijfolie

Zet eerst een pot met gezouten water op het vuur en laat die koken (voor de pasta, de peultjes en de boontjes)

Snij de broccoli in kleine stukjes

Snij de ajuin in kleine snippers

Zet een pan op het vuur met een klontje boter en een geut olijfolie. Bak hierin het gehakt los.

Voeg de ajuin en broccoli toe (laat een klein beetje broccoli over voor de garnering) en kruid alles goed met de Ina Paarmans GARLIC HERB kruiden.

Kook ondertussen de pasta beetgaar in het gezouten water.

Voeg er de laatste 5 minuten van de kooktijd de boontjes en de peultjes aan toe.

Meng de mascarpone met de melk en de peterselie en kruid met wat peper en zout. Doe dit mengsel bij het gebakken gehakt en meng goed.

Giet de pasta met de groenten af, kruid die goed met de Ina Paarmans ROZEMARY kruiden meng met de saus en verdeel over de borden.

SMAKELIJK!

 

Een lekkere quiche uit de keuken van
VERSwinkel Ip Zilelghem Platse

"QUICHE MET BRUGSE BLOMME-kaas EN GROENTEN"

Benodigdheden:

  • 250g Brugge Blomme
  • ½ Broccoli
  • ½ Bloemkool
  • 3 wortels
  • 2 dikke tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 150g spekblokjes
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • peper, zout en muskaatnoot
  • 1 kant en klare taartdeeg of kruimeldeeg
  • Boereboter

Snij de Brugge Blomme in kleine stukjes

Verdeel de bloemkool en broccoli in kleine roosjes, snij de wortels in schijfjes en kook alles beetgaar. Vervolgens bak je de spekreepjes in een weinig boter.

Beboter je taartvorm en plaats het deeg erin, verdeel de broccoli, tomaatblokjes, bloemkool, wortels en spekjes en tenslotte Brugge Blomme over het deeg.

Meng eieren en room en kruid goed af met zout, peper en muskaatnoot giet het mengsel over de groenten en bak 40 min in een voorverwarmde oven van 180°C

  Laat je eens weten of het gelukt is?

Grts uit de keuken van VERSwinkel Ip Zilleghem Platse!!


Een lekker visrecept uit de keuken van
VERSwinkel Ip Zilleghem Platse

“SKREI MET PREI, AARDAPPELSCHUBBEN EN VERRASSENDE SAUS”

Benodigdheden voor 4 personen:

ALLE INGREDIENTEN ZIJN BIJ VERSwinkel IP ZILLEGHEM PLATSE VERKRIJGBAAR

  • 800 gr verse skrei (best op voorhand bestellen, dan hebt u zeker uw porties, steeds lekker vers, rechtstreeks van de vismijn!!!)
  • 400 gr aardappelen
  • 2 stengels selder
  • 1 bundel prei (4 stronken)
  • 2 ajuinen
  • Zuid Afrikaanse kruiden garlic pepper
  • 2 dl martini
  • 2 dl cava
  • 4 dl visfumet
  • 4 dl room
  • 1 potje camps pickels
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel of maiszetmeel
  • Boereboter gezouten
  • Zuid Afrikaanse kruiden garlic herb

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor naar 180 °C
  • Pel en snipper de ui, spoel de selder en snij hem in kleine stukjesDoe ondertussen een goeie klomp boter in een grote bakpan met rand.
  • Kruid dit goed met de zuid Afrikaanse kruiden Garlic Herb en roer goed door elkaar
  • Stoof de groenten terwijl u goed omroert
  • Bevochtig die dan met de martini, de cava en de visfumet
  • Laat op een matig vuurtje inkoken (zonder deksel op de pan!)
  • Vet een ovenschaal in met boter. Leg de skrei in de schaal en kruid goed af met de zuid Afrikaanse kruiden Garlic Pepper
  • Breng een kookpot water met zout aan de kook
  • Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in dunne plakjes.
  • Kook de aardappelen 2 minuutjes (zeker niet langer!!!) in het kokend water
  • Haal die daarna uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek
  • Maak de prei schoon en snij die in stukken, kruid die goed af met de Garlic Herb.
  • Smelt een klontje boter in een pan, roerbak er de prei in en bevochtig met wat water. Doe er daarna nog wat Garlic Herb bij.
  • Zet een deksel op de pan en laat dit garen op een matig vuurtje
  • Doe de room bij de gestoofde ui en selder en laat weer wat inkoken
  • Meng het aardappelzetmeel of maiszetmeel met een scheutje water in een schaal. Doe er de aardappelschijfjes bij en zorg dat het zetmeelmengsel alle schijfjes bevochtigd heeft.
  • Leg dan de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vis (zoals schubben)
  • Laat ondertussen een klont boter smelten in een pan (niet laten bruinen!)
  • Giet dan gelijkmatig de gesmolten boter over de aardappelen en zet de ovenschaal dan 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • Giet de inhoud van de pan met de ajuin en selder door een zeef (vang uiteraard het vocht op in een kookpotje)
  • Doe er eventueel nog wat vocht uit de prei-pan bij.
  • Zet terug op het vuur en roer er de pickels door
  • Mix dit alles met een staafmixer tot je een gladde, schuimige massa bekomt. Proef en kruid eventueel nog wat bij met de zuid Afrikaanse kruiden.
  • Schik de prei op een bord, leg er de vis op en werk af met de saus.
  • Als extraatje kan je eventueel versieren met wat garnaaltjes, een half kerstomaatje, wat verse peterselie en een klein stukje citroen

SMAKELIJK!!!

Laat je eens weten wat je ervan vond??

Grts uit de keuken van VERSwinkel Ip Zilleghem Platse!!




 


WIL JE IETS DOEN VOOR ONS?

neemt u een foto van het gerecht als het klaar is en post u dit op onze
facebookpagina? (klik hier op de link: FACEBOOK)
Alvast van harte bedankt en SMAKELIJK!!!